Лидерът на "Български възход“ Стефан Янев отрече да е коментирал коалиция с Корнелия Нинова и БСП.

"Среща с БСП е имало след местните избори, но не е имало разговори за включване в лявоцентристки фронт. Ние се събрахме на среща, за да обсъдим тези резултати. Присъства Георги Самандов, но не са водени разговори за бъдеща коалиция. Има и следваща покана, за да се обсъди бюджета, но ние отказахме, защото все пак отговорността за бюджета е на парламентарно представените партии“, обясни Янев.

В сряда лидерът на БСП обяви, че се е срещнала с 16 партии, с които левицата се е коалирала на местните избори, за да обсъдят резултатите, а после ще търси формула за създаване на голям лявоцентристки патриотичен фронт.

"Ако Нинова е решила да прави такъв фронт, аз го научавам от вас. Такъв разговор не съм водил с Нинова. Въпросите за съвместна политическа дейност трябва да се обсъждат в самите партии“, добави лидерът на "Български възход“.

Той коментира и ветото на президента за БТР-ите за Украйна.

"С него държавният глава иска да се позиционира политически или по-скоро в план, в който да говори на българските граждани, че част от мотивите са насочени в защита на българските интереси. Предполагам, че тази помощ за Украйна ще бъде гласуван отново“, каза Янев.