Важното за мен е, че намираме общ език и платформа за бъдещи действия. Това каза лидерът на "Български възход“ Стефан Янев след среща с представители на бизнеса в Българската стопанска камара, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Стефан Янев благодари на бизнеса за конструктивната среща, на която бяха обсъдени широк спектър от теми.

"Смятам, че в един отворен диалог и откровен тон успяхме да разменим мнения по много теми, които са от взаимен интерес. Това, което говорихме по отделните теми, които касаят и приоритетите на съответните организации, които дискутирахме, ние го споделяме", заяви той.

Според него срещите са важни, тъй като се обменят експертни мнения и идеи, които да решат проблемите на бизнеса и на гражданите.

"Важното за мен е, че намираме общ език и платформа за бъдещи действия. Този тип срещи, тази обмяна на експертни мнения, обмяна на идеи как да се решават проблемите и на бизнеса, на на гражданите е възможен и трябва да продължим да го правим. И от гледна точка на ситуацията, която е в момента, и от гледна точка бъдещото участие на коалиция "Български възход“ в парламентарния живот, в изпълнителната власт и където и да се намираме на политическо ниво", каза той.

Янев посочи още, че с бизнеса са постигнали съгласие, че трябва да се търсят дългосрочни решения.

"И най-важното, с което се съгласихме тук, на тази маса, е че трябва да се държим в политическата част на представянето на българските политици, не като политици, а като държавници. Т.е. да се стремим да изграждаме държавници, който гледат над мандатно в средносрочен, дългосрочен период от 10-15 години, защото всяка едно от темите, които дискутирахме е добре да има перспектива и да се знае, че решенията се търсят в дългосрочен хоризонт и устойчиво, както за бизнеса, така и за гражданите. Смятам, че постигнахме целта и имаме идеи и механизми как да продължим сътрудничеството си занапред“, заключи Стефан Янев.