Утрешните държавници на България са сред днешните студенти. Това каза председателят на "Български възход“ Стефан Янев на среща с представители на студентските организации във висшите училища, организирана по покана на народния представител от "Български възход“ проф. Даниела Дашева. Целта на срещата беше да се обсъдят проблеми във висшето образование, масовия спорт и да се търсят възможни решения, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Чудесно е, че студентите са активни участници в такива срещи с държавните институции, на които могат да се поставят конкретни въпроси и да се търсят съвместни решения. Моят апел към младите хора, обаче, е да разширяват хоризонтите колкото е възможно повече и да се опитат да гледат отвъд конкретните образователни и битови проблеми, да вникнат в процесите на функционирането на държавата. Защото държавата принадлежи на младите хора. Всеки от вас ще се реализира в различна сфера, но ключово познание за всички е да разберат взаимодействието между институциите, взаимодействието на гражданите с тези институции. Изграждането на един държавник отнема години. Ние отдавна живеем в общества и тези общества функционират благодарение на взаимодействието на гражданите с институциите. Бъдете отворени към знанието и отворете съзнанието си за важната роля която ще поемете след като завършите образованието си“, каза в обръщението си към студентите Янев.

За проф. Дашева спортът и висшето образование са кауза, за която тя работи последователно. Това е поредната среща с младите хора, на която те участват активно за решаване на важни за тях въпроси.

На срещата с представители на студентските съвети в Народното събрание присъства още министъра на образованието проф. д-р Сашо Пенов, както и народните представители Гален Монев и Тихомир Георгиев.