От Български възход ще подкрепим решението за модернизация на българската армия. Това каза Стефан Янев от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Днес чухме много мнения по този въпрос. Аз искам да направя две важни позиции, които според мен са определящи по отношение на бъдещето ни отношение към това решение, което ще вземем. Нямаме големи различия относно необходимостта от модернизация в българската армия да продължи. Мисля, че това решение, което се предлага, е такова. 

Вторият момент, на който искам да обърна внимание, е отношението към международните договори. Говорим в случая за един договор, който е продължение на вече съществуващ договор, който е сключен от предходно правителство през 2019-та година, който е ратифициран от Народно събрание през 2019 година. Всички ние, държейки са като държавници, трябва да подкрепим продължението на този договор, тъй като говорим в случая за ВВС и за възможността да имаме половин или цяла ескадрила. В този смисъл, базирайки се на тези две позиции, ние от Български възход ще подкрепим решението".