До момента политиката, която виждаме, политиката на конфронтация, скандал, решения "ден за ден", не е съзидателна. Ние търсим съзиданието, начина, по който можем да използваме таланта на всеки българин. Това каза по време на Националния съвет на партията, който се провежда в Пловдив, лидерът на "Български възход" ген. Стефан Янев, предаде репортер на "Фокус".

"Политическа партия "Български възход" се създаде от достойни българи, патриоти, готови да работят за родината си. Такива, за които България е кауза. Създаде се преди 2 години и през тях преминахме през различни изпитания - включително участие в парламентарни и местни избори. По отношение на изборите през 2022 г. ПП "Български възход" не присъства в парламента, а бе част от една коалиция, независимо от това нашите представители се държаха достойно. По време на този наш първи опит с парламентарния живот ние поставихме началото на един тип политическо поведение, който не беше типичен. Заявихме многократно, че нямаме червени линии освен една - благосъстоянието на българския народ и неговото развитие. Тогава другите партии не ни възприемаха сериозно - как така ние нямаме червени линии и не влизаме в техния тон? На конфронтации и на караници. Ние се опитахме още тогава да променим тона, и сме убедени, че това е пътят. Ние смятаме, че трябва да има тон на взаимодействие между българските партии", коментира Янев.

"По отношение на местните избори постигнахме успехи, но те не ни удовлетворяват и заради тях си задаваме въпроси", допълни лидерът на "Български възход".

Живеем в сложно време и освен националните каузи и политика, ние трябва да си даваме сметка как формираме външната си политика, категоричен бе Стефан Янев.

"Нагледахме се и в парламента, и в медиите как се говори на едро, търси се скандалът и се налага мнение чрез тропане на краченца. Каузата България означава, че трябва да бъдем способни да запазим потенциала, който имаме и да го развиваме по начин, който е достоен за нас и в международен план".

Българите се нуждаят от стратегическа кауза, която да предопредели бъдещето на страната ни, категорични са от “Български възход".