Политическа партия "Български възход“ учреди младежко обединение към формацията. На конференция в столицата младежите приеха учредителна декларация, правилник за организацията и дейността на младежкото обединение и избраха за председател Георги Самандов, бивш депутат от партията в 48-ото Народно събрание.

На форума присъства председателят на "Български възход“ Стефан Янев, депутати от предходния парламент и членове на партията.

"Младите хора са бъдещето на България. Те трябва да имат ясна представа как функционира държавата. Трябва да имат усещането, че те принадлежат на държавата, но и държавата им принадлежи“, коментира Стефан Янев.

"Държавата – това сме ние. Ако искаме държавата да функционира по правилата, трябва да създадем и спазваме тези правила. За да изискваме от държавата, ние трябва да даваме“, коментира още председателят на "Български възход“.

Янев посочи, че младежите трябва да участват в "смислен разговор“ за бъдещето на страната и допълни, че сплотеното общество може да постигне много повече, отколкото всеки един човек по отделно.

Младежкото обединение в партията ще носи името "Възход Младежи“ и предстои да започне да изгражда свои организационни структури по райони.