Целта на партията като резултат е удвояване на гласовете. Въпроси за бъдещи коалиции ще вземем на съвет с ръководството на партията в утрешния ден и ще обявим решението си. В момента такива разговори не се водят. Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев в кулоарите на парламента по повод предстоящите предсрочни парламентарна избори, които ще се проведат на 2 април, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Очакваме да бъдем част от следващия парламент и ще постигнем това с послания към хората, че ние до голяма степен говорихме разумно през цялото време в 48-ото НС, опитвахме се да бъдем част от решенията, а не от проблема. Бяхме единствените, които казвахме, че отговорното поведение е да направим усилия за правителство", посочи Стефан Янев.

По думите му политиците трябва са бъдат честни пред избирателите си и добави, че взаимодействието между партиите е в интерес на народа и решаването на проблемите.

"За нас не стои въпросът дали ще влезем в Народното събрание, за нас стои въпросът колко по-добре ще се представим на изборите", бе категоричен Янев.

На въпрос дали партията се обезличила в този парламент, той заяви: "Ние сме устойчива партия. Скандалът не носи решаване на проблема. Ние не търсим скандали, а решения", заключи лидерът на "Български възход".