За поредна година Български лекарски съюз ще подпомогне финансово бъдещи и млади лекари, специализанти и докторанти до 35 години за участие в национални и международни научни форуми, както и техни научно-изследователски проекти. Целогодишно продължава подпомагането и на студенти, изучаващи специалността "Медицина“ в България и техни организации, които провеждат медицински мероприятия, информираха от пресцентъра на БЛС.

Ежемесечното подпомагане със стипендии на студенти от 5-ти и 6-ти курс, специалност "Медицина“, е за период от 9 месеца за цялата 2022-2023-та учебна година. От класираните стипендиантите се очаква инициативност, активно участие в различни кампании на БЛС, ангажираност към дейността на Съсловната организация.

Изискванията към студентите по специалност "Медицина“ от 5-и и 6-и курс, които кандидатстват за стипендия може да намерите на сайта на Български лекарски съюз. Срокът за подаване на документи е до 20 март.

През цялата година остава отворена възможността за финансиране на научно-изследователски проекти и участия в научни форуми на млади лекари до 35 години, специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка).

И още: студентите по медицина и в рамките на тазгодишната кампания ще могат да разчитат на финансова подкрепа при организирането и провеждането на медицински мероприятия: конгреси, форуми и др.

Пълна информация за конкурса на Български лекарски съюз по програмата за подпомагане, обучение и изграждане на лидерски и комуникационни умения сред бъдещи лекари може да намерите и на сайта на Съсловната организация.