Националното сдружение на сираците в България стартира за девета поредна година инициативата "Фестивал на красотата“, която има за цел да осигури празнични тоалети и обувки на абитуриенти, които са сираци, с един родител и от семейства с остри социални и здравни проблеми. Тази година директорите на училища са изпратили своите мотивирани писма за подкрепа на зрелостници, които през май месец предстои да завършат успешно средното си образование. 

От всички 26 абитуриенти 6 са момичета от училища в Никопол, Белене, Кнежа и Плевен и Роман, а 20 са момчетата, които имат нужда от подкрепа, съобщиха от НССБ. От сдружението информираха, че всяка година основен благодетел на зрелостниците е ръководството на "Десизо Мони“ град Плевен, които всяка година даряват радост и усмивки на абитуриенти в нужда с избора им на тоалет за празничната абитуриентска вечер, а за момичетата отново разчитат на столичната дизайнерка Гергана Апостолова. 

На 29.02.2024 година в София ще се проведе благотворителна вечер в подкрепа на зрелостниците. От Сдружението се надяват с подкрепата на повече хора да успеят да подарят мечтаните тоалети за бала на абитуриентите, както и да организират празнична звездна вечер за всички подпомогнати.