С политическа фигура като Асен Василев, която според нас не трябва да се докосва до власт, защото той се докосна един път и потънаха парите на държавата – 9 милиарда потънаха за 9 дни. Продължаваме да питаме къде са тези пари и продължаваме да не получаваме отговор. Това коментира в Народното събрание Станислав Балабанов от ИТН, предаде репортер на "Фокус"

"С тези екстравагантни предложения "Продължаваме промяната" няма шанс за реализиране на този проектокабинет, особено като втора сила и кабинет на малцинството. Така че възможностите според мен е или през първия, или през третия мандат, като за третия казахме още на консултациите при президента, че ИТН е готов да го получи, ако се стигне дотам", допълни Балабанов.

"В момента отговорността за формирането на редовно правителство е в онези, които се очаква да получат мандата в близките дни от президента. Но на хората им писна да ходят на избори. Ако всичко се взриви и отидем на нови избори, нищо няма да се промени, а напротив – ситуацията ще се влоши още повече и тогава народът ще излезе и ще накаже всички политически формации", смята още народният представител.