Оттеглянето на моята оставка е мой личен акт. Тя е главно заради това, че условията, заради които я подадох, не бяха спазени. Това заяви пред журналисти вече бившият управител на НЗОК Станимир Михайлов, предаде репортер на "Фокус"

"Подписът е мой. Просто дадох оставката на момчето, което е внесе в деловодството на Народното събрание", заяви Михайлов, който бе обвинен от ГЕРБ, че не е внесъл документа, с който оттеглил оставката си. 

Той каза, че никой не го е попитал какво е свършено в НЗОК и какви са плановете за развитие на Здравната каса. Допълни, че не се чувства жертва. 

Според Васил Пандов от ПП-ДБ имало предварително подготвен план управителят Станимир Михайлов да бъде освободен, като преди това подуправителя оттегли своята. 

"Ние поставихме от трибуна какво налага едно Народно събрание, което не може да избере нито управител, нито подуправител в следващите месеци, това разчистване на ръководството на НЗОК", каза Пандов. 

От ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ-СДС в опит да овладее Здравната каса. Те щели да сезират Конституционния съд за това дали може управител на регулатор да бъде освободен, след като е оттеглил своята оставка.