Мартин Божанов е ползвал клуба няколко дни преди да бъде застрелян. Той е продължил да се използва като място за срещи, но много по-внимателно. Това сподели Николай Стайков от Антикорупционния фонд по време на изслушването му от съдийската колегия във ВСС относно казуса с Мартин Божанов - Нотариуса и въпросния частен  клуб "SS", посещаван от магистрати.

По думите му през годините много журналисти са се опитвали да проверят какво правят толкова много полицейски коли именно пред клуба, но според Стайков е  осигурявана специално охрана и затова призова СДВР да направят проверка за присътвието  на полицейски автомобили там. Той посочи, че имат информация, че  Божанов е ползвал син буркан и е влизал най-спокойно на паркинга на спецпркуратурата и спецсъда. Журналистът бе категоричен, че трябва да се провери дали е бил със статус на доверено лице или информатор.

"Имаме интерес случаят с този клуб да се разнищи докрай. Нито едно име не е излязло публично, засега нямаме нищо освен, че е имало такъв клуб", каза Николай Стайков, който обясни, че и в ДАНС има информация за Божанов и трябва и те също да бъдат питани. 

Разследването по казуса Божанов започнал след среща на Стайков с Ивайла Бакалова и няколко адвокати, които били притеснени от задържането на Веселин Денков, защото се търсела връзка с неговото задържане и протестите през 2020-а. Веднага се появила информация, че започнали да се явяват посредници за промяна на неговата мярка за неотклонение. Обсъдили няколко пъти и решили, че е най-добре това да бъде документирано, иначе било дума срещу дума. Той и Андрей Янкулов изслушали десетки часове записи с посредници, които не публикували, защото им станало ясно, че става дума за измами. 

Когато Ивайла Бакалова донесла записа с адвокат Емил Писков и Мартин Божанов разбрали, че става дума за "изключителни професионалисти".  "Тогава решихме, че това са истинските професионалисти в този бизнес. Заехме се да проучим кои са тези хора. Оказаха се професионалисти и затова решихме да осветим записите, за да  предизвикаме това, което сега имаме като ефект. 

Стайков първо разказа за Емил Писков - бивш служител в ГДБОП, бивш служител в ДАНС, даже работил по магистрати. Според него Писков имал декларирано имущество с Маргарита Немска, бивш прокурор, сега съдия. 

Журналистът бил поканен в офиса на "колегите", както се наричали Писков и Божанов, който се намирал на ул. "Парчевич". След излъчване на видеото в Антикорупционния фонд не получили заплахи, а даже закачки да станат приятели, но заплахи започнала да получава Ивайла Бакалова. Някои от информациите, които достигали до тях, н не могли да проверят, излезли след убийството на Божанов - като например за смененото ЕГН, за близки отношения с полицаи. 

На Стайков му направила впечатление за двата иззети телефона и попита къде са отишли другите. По негова информация Божанов имал четири-пет. Самият Стайков разполагал с три. 

"Това е демонтарация на особен статус, част от целия имидж за бизнес като на Божанов. Ние научихме по-късно за това. Помня, че темата обсъждахме в кабинета на вътрешния министър тогава Бойко Рашков през 2021 година. Не е тайна, че тогава присъстваше и сегашния министър Калин Стоянов. Всички неудомяваха за случая". Това сподели Стайков в отговор на въпрос за последната жена на Нотариуса и нейната служба в ГДБОП, а след това и осовободена от длъжност.