Обрат в мястото на срещата между властта и протестиращите енергетици и миньори. По-рано през деня от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът ще пътува до Раднево, където трябваше да се срещне с недоволните граждани. Няколко часа по-късно обаче синдикати от КТ "Подпкрепа" съобщиха за "Фокус", че са получили официална покана от политическите сили за среща в парламента. 

От правителството също излязоха със съобщение, че премиерът Николай Денков и министрите на енергетиката, регионалото развитие и блогоустройството и икономиката и индустрията ще бъдат на срещата в парламента. 

В уведомлението се посочва, че правителството не е получило отговор от синдикатите и протестиращите дали ще се явят на срещата в Раднево. 

Така утре в 11:00 часа се очаква правителството и депутати от управляващото мнозинство да се срещнат със синдикатите, енергетиците и миньорите. 

В разговорите ще се включат народните представители Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и Теменужка Петкова от ГЕРБ, Кирил Петков, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Васил Стефанов, Радослав Рибарски, Венко Сабрутев, Стою Стоев и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, Делян Пеевски и Хамид Хамид от ДПС.

"Фокус" научи от свои източници, че опозиционните политически сили не са получили покана за среща с енергитиците, но въпреки това те ще настояват да проведат такава.