Първата българка, изкачила три осемхилядника - Силвия Аздреева, "златното момиче“ на родната художествена гимнастика Ренета Камберова и боксовата звезда Ергюнал Сабри присъстваха на откриването на изложбата "Фантазия безкрай“ в Народното събрание. Автор на експозицията под надслов "За диабета няма граници – за мечтите има простор“ е младият художник Калоян Калчев. Тя включва 12 произведения в стил дигитален арт. Инициативата, чийто организатор е Асоциация "Докосни дъгата“, се проведе под патронажа на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

Освен спортните звезди гости на събитието бяха Н. Пр. Йелена Филипович-Стоянов – посланик на Черна гора в България, Н. Пр. доц. д-р Желко Йович -  посланик на Сърбия в България, народни представители, изпълнителният директор на ИА "Медицински надзор“ Иванка Динева, управителят на ДКЦ 5 - Пловдив Яна Кашилска, психологът Александра Гърдева, партньорът за осъществяването на изложбата Ангел Маринов от АМ Студио, общественици, журналисти и деца и младежи от Асоциация "Докосни дъгата“.

"Изкуството дава възможност на въображението да прелети през различни светове и по този начин да общуваме непринудено помежду си“, подчерта заместник-председателят на парламента. Росица Кирова отбеляза също, че в представената изложба дигиталният свят е преплетен с мечтите, с надеждата за здраве и по-добър живот. По думите й децата с диабет, трябва да бъдат окрилени и да им се даде възможността да развихрят своята фантазия, защото те са неделима част от българското общество.

"Всяка една творба разказва кратка история, в която мистични създания и герои оживяват. Надявам се да забравите за минута-две за външния свят и да оставите вашето въображението да ви води“, отбеляза авторът на изложбата Калоян Калчев, който е студент по "Графичен дизайн с реклама“ в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски" и голям любител на концептуалното изкуство в сферата на видео игрите или т.н. Concept art. Той е част от Асоциацията от създаването ѝ през 2014 година. Калоян получи като подарък от Росица Кирова юбилейното издание "140 години Народно събрание на Република България“ с пожелание за успех в преодоляването на всяко житейско предизвикателство.

Младият художник беше поздравен и от първата българка, изкачила три осемхилядника - Силвия Аздреева. "Въпреки трудностите, които имаш в живота, ти си съумял да постигнеш мечтите си, защото за тях няма граници. Вярвам, че ще продължаваш да даваш добрия пример на всеки един от нас и ще изкачиш твоите лични върхове“, обърна се алпинистката към автора на изложбата. Тя подари на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и на Калоян Калчев вдъхновяващата книга "Да покориш себе си“, в която е разказала историята си в съавторство с журналиста Найден Тодоров.

Бронзовата медалистка от Рио 2016 Ренета Камберова и  европейският вицешампион до 22 години от Будва 2023 Ергюнал Сабри се включиха за пореден път в инициатива на Асоциация "Докосни дъгата“. Те редовно взимат участие в ежегодния лагер на Асоциацията за деца с диабет, провеждат мотивационни срещи с тях и спортуват заедно. Гимнастичката изрази своите впечатления от изложбата "Фантазия без край“: "Вярвам, че всеки един от нас се преоткри в някоя от картините. Бих искала да си затворя очите и да се потопя в магическото място, което Калоян е изобразил. Поздравявам него и Асоциацията!“.

"Със своята изложба Калоян показва какво е да се бориш дори и да срещаш трудности в живота, какво е да мечтаеш и да го постигаш. Той е преследвал целта си, за което заслужава уважението ни. Благодаря на д-р Денислава Ангелова – председател на Асоциация "Докосни дъгата“ за всичко, което прави! Ние сме едно семейство и постигаме мечтите си заедно“, сподели боксьорът Ергюнал Сабри.

Асоциация "Докосни дъгата“ развива набор от благотворителни дейности за деца и младежи в България. Със своите десетки каузи и проекти екипът на организацията работи за подобряването на качеството на живот, осигурява средства и възможности за пълноценно интегриране на деца и младежи с диабет тип 1, разпространява спорта сред подрастващите, като така цели да се намали агресията сред тях.