Специализирани полицейски акции се провеждат на територията на няколко областни града у нас, предават репортерите на Агенция “Фокус" в страната. 

Спецоперация по линия на престъпността, по икономическата, по Закона за движение на пътищата, за изборното законодателство стартира днес на територията на Великотърновско

Към момента има образувани 10 бързи производства, като 7 от тях са за притежание на наркотици, 1 за отглеждане на марихуана и 1 за нерегистрирани по надлежния ред МПС, както и 1 за управление без регистрационни табели.

Установен е водач с 2,13 промила алкохол, а шофьорите с под 1,2 на 1000 са  двама.

По думи на старши комисар Машов: "369 лица са проверени до момента, 289 МПС, актовете са 23 по Закона за движение по пътищата, фишовете са 64. Връчени по електронен път  19 до момента".

Специализирана полицейска операция се провежда и на територията на Врачанска област. Тя е насочена към противодействие на опитите за купуване на гласове. 

Във Враца според информация на Областната дирекция на МВР до този момент са образувани две досъдебни производства за нарушения на изборния процес и две лица са задържани като съпричастни към такива нарушения.

Освен образуваните досъдебни производства са издадени и 27 предупредителни протоколи по чл.65, ал. 2 от Закона за МВР. От полицията уточниха, че от началото на предизборната кампания до този момент са работили по 12 подадени сигнали за нарушение на изборното законодателство.

Специализирана полицейска проверка се проведе и на територията на Бургас. Извършват се проверки в търговски обекти, практикуващи т.нар. "Продажби на версия", заложни къщи, фирми, търгуващи с дърва да огрев, сборища на активния криминален контингент и др.

До момента по сигнал за незаконен дърводобив, лихварска дейност и корупционни практики при осъществяване на търгове за дърводобив, в населено място, разположено на територията на община Сунгурларе, е задържано едно лице.

Също така двама са арестувани в бургаския квартал “Победа" . Единият е задържан за притежание на 180 пакетчета с така наречения “Друсан чай", а другият за  близо килограм тютюн без акциз.

В квартал "Меден рудник" полицията задържа криминално проявен мъж за притежание на вещи, предоставени му от трети лица, които да бъдат пласирани на занижени цени.

Специализирана полицейска проверка се проведе и на територията на Кърджали. Тя е била насочена срещу купуването на гласове. 

Общински съветник от Кърджали е задържан. Това става ясно от профила в социалните мрежи на кмета на общината Хасан Азис.

59-годишният Алтънай Халил е задържан за срок до 24 часа в хода на специализирана полицейска операция. В рамките на същата акция са проверени 35 лица и 19 търговски обекта, игрални зали, заложни къщи и помещения. Съставени са 15 констативни протокола и 10 протокола за предупреждения.