Спор заради паркомясто на бул. "Шести септември" пред сладкарница е причина за поредната проявена агресия на пътя в Пловдив между двама мъже. След като шофьорът на едната кола се е забавил в освобождаването на паркомястото, другият - шофьор на джип, е започнал да подава звуков сигнал, при което водачът на паркираната кола е направил обиден жест. След като потегля, шофьорът на джипа тръгва след него и започва преследване по целия булевард, изпреварване и блокиране на цялата лента за движение. След което шофьорът на джипа слиза и се насочва към леката кола, където започва разправия и нанася удари с юмрук в лицето на шофьора. 

По случая информация пред медиите предостави заместник-районният прокурор Атанас Илиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Цялото действие се развива вчера около 10:55, към 17:00 агресивният мъж е установен. Той е софиянец, а оръжието му е законно притежаван газов пистолет. Събрани са доказателства и е повдигнато обвинение. Задържан е за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него са повдигнати две обвинения.

Вчера от МВР - Пловдив обясниха, че официален сигнал не е бил подаван към телефон 112, но 2 РПУ, както и прокуратурата са се самосезирали и е предприета проверка по случая.

По-късно от прокуратурата изпратиха съобщение, в което обясняват, че е привлякла като обвиняем по бързо производство Г.Б., на 56 г., за това, че на 01.11.2023 г. в гр. Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото, като по своето съдържание те се отличават с изключителни дързост и цинизъм и деянието е било извършено при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка "Лексус“ – престъпление по чл. 325, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.