В София ще се проведе кръглата маса на тема "Две години ТОЛ система - плюсове  и минуси“, съобщиха инициаторите на събитието. Организатори на кръглата маса са Форум за балкански транспорт /ФБТИ/  и  Научно-технически съюз по транспорта /НТСТ/. Целта на кръглата маса е да бъдат посочени плюсовете и минусите на ТОЛ системата в България и да се анализират различните й ефекти и  перспективи за изграждането и развитието автомагистралите и поддържане на пътната система в страната. Във фокуса на дискусията са възможностите за тяхното изграждане и поддържане чрез публично - частно партньорство.

Водещи докладчици ще бъдат представителите на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, експерти от НТСТ, ББК Пътища, ГБС и други специалисти в областта на транспортните проучвания и пътната политика.

Разчитаме на Вашето участие в дискусията, защото то ще бъде от значение за приемане на заключителен документ от дискусията за бъдещето на проекта.