За нови два случая на нелегален превоз на мигранти, съобщи Софийската районна прокуратура. На брифинг прокурор Георги Иванов даде повече подробности за задържаните двама водачи. 

"В качеството ми на дежурен прокурор във вчерашния ден ми бяха докладвани материалите по множество досъдебни производства. Едно от тях беше за български гражданин, който в автомобила си е транспортирал четирима мъже от марокански произход. Отказал е да спре за полицейска проверка и преследването му е продължило през няколко областни дирекции на различни структури на МВР.

На територията на софийския Околовръстен път водачът на автомобила е реализирал леко пътно транспортно произшествие с полицейски автомобил на Второ районна управление. Въпреки това не е спрял и преследването му от полицейските служители е продължило на територията на столицата. Спрян е едва на кръстовището на бул. "Ломско шосе“ с бул. "Бели Дунав““, обясни прокурор Иванов. 

Той допълни, че на задържания водач му е повдигнато обвинение за неподчинение на орган на властта, както и обвинение за хулиганство при управление на автомобил. Той е задържан за срок до 72 часа, в момента се намира в следствения арест, а в понеделник предстои да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража“, уточни държавният обвинител. 

Във вчерашния ден е имало подобен случай и с водач на лек автомобил, превозвал седем граждани на други държави, който също е катастрофирал, съобщи прокурор Георги Иванов. Той уточни, че към настоящия момент материалите по това досъдебно производство все още не са постъпили и предстои да бъдат докладвани на дежурния прокурор днес.