Предстоят ни тежки социални проблеми и Гълъб Донев е доста добра кандидатура в това отношение. Това каза социологът Кольо Колев, директор на социологическа агенция "Медиана“, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ за служебния кабинет.

"Казах, че не се забелязват крупни политически фигури, но едновременно с това забелязваме и хора, които примерно може да кажем, че са от втори, трети ешелон ГЕРБ – министърът на финансите Росица Желева, Лазар Лазаров, ако щете. Виждаме и кадри от "Продължаваме промяната“ – министърът на туризма Илин Димитров. Виждаме една доста симпатична фигура, може би най-младият човек в това правителство – това е Атанас Пеканов, който ми направи добро впечатление още с предишното служебно правителство“, коментира той.

"Най-големите надежди, очаквания и страхове са свързани с енергетиката и в този смисъл да кажем с министъра на енергетиката Росен Христов – относително непозната фигура, но поне съдейки от това, което виждаме като негова професионална история, изглежда експерт. Човек, който би могъл да решава тези проблеми и би могъл евентуално да отговори на очакванията на президента, изразени в неговото слово“, смята Кольо Колев.

"Независимо, че Крум Зарков е един от основните опоненти на Корнелия Нинова, все пак той е едновременно с това и високо образован, квалифициран, кадърен човек, който според мен чудесно се вписва в този тип служебен кабинет“, отбеляза социологът.

"Явор Гечев също. Проследете неговата биография. Той определено е доста добра фигура. Има в това число и опит в Министерство на земеделието, занимаваше се от години с аграрни въпроси. Самият той и като образование е пряко свързан с тези въпроси“, добави той.