Алтернатива в рамките на този парламент няма. Изборите според мен са предстоящи. Това каза социологът Кольо Колев, директор на социологическата агенция "Медиана“, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. "Нека да не се заблуждаваме. Идеята, че сега депутатите от "Има такъв народ“ са гласували вота на недоверие, свалили са правителството, а утре ще подкрепят едно ново правителство, меко казано е несериозна“, заяви той.

Но отбеляза, че има математически методи, с които може да обоснове възможност. "Примерно т.нар. коалиция "Ориент експрес“, където примерно Слави Трифонов ще пристане на ГЕРБ и на ДПС и ще прикъткат "Демократична България“. По този начин ще създадат някакво ново временно, експертно управление или каквото искат да го нарекат с оглед на предстоящите кризи – за мен това изглежда, както се изразяваше любимия доскоро премиер, шменти капели“, коментира Колев.

"Не виждам перспектива след този акт на опозицията и след вече сформиралото се едно ново мнозинство против "Продължаваме промяната“ и против това управление, как може да бъде съставено правителство. То трябва в крайна сметка да получи подкрепата на поне 121 народни представители – нещо, което се видя и в настоящия парламент, че няма как да се случи“, добави той.

"Идеята "Ние пак ще предложим същото“ води единствено до резултатът да бъде същият. В това число и не вярвам, че някакви кардинални промени в предложените лица може да реши този въпрос“, каза още Кольо Колев.

Милослава АНГЕЛОВА