При "Продължаваме промяната“ ще има имиджов удар, спад на популярността, но те все още ще бъдат една от основните политически формации, които ще се борят за властта. Това каза социологът Кольо Колев в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. По думите му "Продължаваме промяната“ е понесла тежки удари, голяма част от които, самопричинени. "В чисто имиджов план това е заемането на една остра антируска позиция по отношение на конфликта в Украйна. Позиция, която далече не се подкрепя от огромната маса от избирателите. Да бъдеш натовски ястреб, в най-русофилската държава в света след Русия, е меко казано политическо самоубийство. Но те направиха този ход“, заяви социологът.

"Също така отказът от руски газ, не само отказът, но дори и думите, които бяха изречени. Спомнете си, Асен Василев каза кога ще е възможно да сключим договор с "Газпром“ – той отговори: "Ами никога“. Извинявайте, но тези политици просто не са научили "А“ и "Б“ в политиката. В нея няма "никога“, просто е първото нещо, което би трябвало да знаят“, коментира той.

Колев отбеляза като основен проблем невъзможността да комуникират по такъв начин, че да си гарантират стабилността на управлението.

"Независимо от техните собствени грешки и ударите в гръб, те би трябвало да излязат от тази криза в добра позиция. Защото малко или много те изглеждат като жертва на задкулисието“, добави той.



Пълния текст на интервюто четете в раздел "Интервю".