Без всякакво съмнение e, че правителството на Кирил Петков направи важни неща. Това каза социологът Кольо Колев, директор на социологическа агенция "Медиана“, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Колкото и парадоксално да изглежда, макар и дясно, то все пак направи доста неща в социалната сфера – и индексацията на пенсиите, и за младите семейства, децата и т.н., все важни неща. Също така подпомагането в момента на тежката енергийна криза, което без съмнение е плюс“, заяви той.

По думите му едновременно с това е направило и купчина грешки. "Основната грешка е според мен включването в хора на "ястребите“ по отношение на Русия – нещо, което първо не се приема въобще от обществото, а освен това има и преки икономически последици, както се вижда, по отношение на доставчиците на енергоносителите, основно газ“, коментира социологът.

"Да се сложиш и така да поискаш да се харесаш на голямата велика сила на 7000 км от България като се зъбиш на голямата велика ядрена сила на твоите граници е меко казано несериозно и смешно, и глупаво най-вече“, поясни Колев.