Проведе се Шестото заседание на XXV-тата Общинска партийна конференция на БСП – Хасково, на което бяха предложени номинации за предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Бяха разгледани и приети отчетите на председателя на БСП-Хасково Камен Тодоров и народния представител Смиляна Нитова.

Подчерта се категорично силната роля на БСП на местно ниво, която показва изключителна активност, като основни акценти бяха поставени върху успешният сигнал до прокуратурата на Република България, който доведе до намаляване цената на водата за хасковлии, успешните битки на БСП - Хасково в Общинския съвет, с които продължиха и в Административен съд - Хасково и Върховен административен съд и доведоха до намаляване на такса "битови отпадъци“ за всички хасковлии и бизнеса. 

По отношение на националната политика на БСП бяха изразени множество положителни становища, като социалната политика беше отчетена като категоричен успех на левицата в законодателно отношение. Грижата за младите семейства, безплатните учебници за децата, преизчисляването на пенсиите и вдигането на МРЗ бяха основни акценти и получиха аплодисментите на залата.

Наред с това бяха осъдени провокациите на част от делегатите на Конгреса. Беше изразена и категорична подкрепа за ръководството на Българската социалистическа партия и председателя Корнелия Нинова, което се обективизира в декларация за подкрепа на силна и социална партия, която да бъде обединена.

След приключване на заседанието членовете на БСП - Хасково се поклониха пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски пред паметника му в Хасково в присъствието на неговия скулптур Иван Парасков.