Снизходителност поиска от последната съдебна инстанция подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков. До два месеца ще стане ясно дали Върховният касационен съд ще потвърди или ще промени 9-годишното ефективно наказание, което две съдебни инстанции наложиха на 25-годишния Кристиан Николов. Върховните съдии могат и да върнат делото на Софийския апелативен съд, ако открият съществени процесуални нарушения. 

И пред последната съдебна инстанция страните продължиха спора си - дали Николов, който предизвика катастрофата, в която загина Милен Цветков след употреба на наркотици, шофирайки с висока скорост и преминавайки на червен светофар, е действал при евентуален умисъл или по непредпазливост. 

Представителят на държавното обвинение и процесуалните представители на наследниците на Милен Цветков поискаха Николов да бъде признат за виновен, че е причинил смъртта на журналиста при евентуален умисъл. Защитата на подсъдимия поиска делото да бъде върнато за ново разглеждане, за да бъде намалено наказанието на Кристиан Николов.  

В последната си дума той за пореден път изрази съболезнованията си към семейството на телевизионния водещ и заяви, че се разкайва горчиво за случилото се, съобщи БНР.