През нощта над повечето райони ще бъде предимно ясно, но от запад облачността ще започне да се увеличава. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик от НИМХ Евгения Егова.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг-югоизток. Преобладаващите минимални температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°.

Утре облачността ще продължи да се увеличава, а около и след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Температури ще са все още високи, максималните ще са между 12° и 17°, по-ниски, 9°-11°, ще бъдат в западните райони, в София - около 11°. Към вечерта, отначало в Северозападна България, а през нощта и в останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него бързо ще застудява.

С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Западния Предбалкан дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Над Черноморието облачността след обяд ще се увеличи и късно вечерта и през нощта срещу четвъртък ще започнат валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Температурата на морската вода е 8° - 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава, най-късно след обяд в масивите на изток. Около и след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, но към вечерта ще започне да се ориентира от северозапад, с него температурите ще започнат да се понижават и сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

В четвъртък ще преобладава облачно време, на места с валежи, предимно от дъжд, но на отделни места в Предбалкана и високите западни полета е възможно дъждът да се примесва със сняг. Вятърът ще е умерен от северозапад, в Източна България след обяд от север-североизток. Температурите ще са с много малък денонощен ход, като дневните ще са значително по-ниски в сравнение с предишните дни.

В петък в западната половина от страната вятърът чувствително ще отслабне, в източната ще е от север-североизток, все още слаб до умерен. Облачността ще е предимно значителна, почти без валежи. Дневните температури отново ще започнат да се повишават.

В събота ще е предимно слънчево и ще продължи да се затопля. Вятърът ще е слаб, в западната половина от страната от изток, в източната - от североизток.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.