Служителите на УМБАЛ “Свети Георги" ЕАД – Пловдив за поредна година се включват в акция за доброволно кръводаряване. Организацията е за двете бази на лечебното заведение в края на ноември и началото на декември, информира репортер на Агенция "Фокус".

Всички болници непрекъснато се нуждаят от кръв и кръвни продукти, затова и този път университетската болница откликва на поканата на Районен център за трансфузионна хематология в Пловдив.

Банките с дарената кръв ще отидат за резерва на центъра. Той е ключова база с над 70-годишна история, която обслужва болничните структури в областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян.

Целта на безвъзмездното кръводаряване е попълване на запасите на лечебните заведения с кръвни банки, тъй като количеството им е значително намаляло вследствие епидемията от Ковид - 19.

Служителите на УМБАЛ “Свети Георги" ЕАД - Пловдив ще участват доброволно кръводаряване на 21, 22, 23, 24, и 25 ноември в База 1, в сградата на ДЕСО (Департамент за езиково и специализирано обучение), етаж 1, стая 1, от 8:30 до 12:30 часа, както и на 28, 29, 30 ноември и 1 и 2 декември в База 2, в кабинета за кръводаряване, от 8:00 до 14:00 часа. 

Тази година кампанията за кръводаряване е под мотото “Дарете кръв, подарете живот!"