Служебното правителство ще проведе редовно заседание в сряда, от 10:00 ч. при следния предварителен дневен ред:

1. Проект на решение за приемане на стратегия и План за действие за преход към кръгова икономика на Република България за периода 2022 - 2027 г.

Внася: министърът на околната среда и водите

2. Проект на решение за одобряване на доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2021 г. ОТ междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет.

Внасят: министърът на икономиката и индустрията министърът на отбраната

3. Проект на решение за приемане на актуализиран списък на изследователските висши училища.

Внася: министърът на образованието и науката

4. Проект на решение за изменение на решение № 603 на Министерския съвет от 2008 г. за определяне състава на постоянното представителство на Република България към Европейския съюз в Брюксел.

Внася: министърът на електронното управление

5. Проект на решение за изменение на решение № 52 на Министерския съвет от 2022 г. за утвърждаване на класификация на областите на политики/функционалните области и бюджетните програми от компетентността и отговорността на съответният първостепенен разпоредител с бюджет, чийто бюджет се включва в Държавния бюджет, с изключение на първостепенните разпоредители с бюджет по бюджетите на Народното събрание и на Съдебната власт, за периода 2022 - 2025 г.

Внася: министърът на финансите

6. Проект на решение за одобряване на програма за подпомагане на българските организации и медии извън страната за 2022 - 2023 г. и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2022 г.

Внася: министърът на външните работи

7. Проект на решение за удължаване срока на изпълнение по програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища за периода 2020 - 2022 г., одобрена с решение № 543 на Министерския съвет от 2020 г.

Внася: министърът на образованието и науката

8. Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г.

Внася: министърът на образованието и науката

9. Проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието.

Внася: министърът на образованието и науката

10. Проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общини през 2022 г.

Внася: министърът на културата

11. Проект на решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имоти, новоизградени пътни съоръжения и реконструиран път - публична държавна собственост, на Агенция "Пътна инфраструктура“ във връзка с приключено изграждане на обект "Нов граничен комбиниран (пътен и железопътен) мост на река Дунав при Видин - Калафат (България - Румъния)“ и прилежащата му инфраструктура.

Внасят: заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията;

министърът на регионалното развитие и благоустройството

12. Проект на решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имот - публична държавна собственост, на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ за реализацията на национален обект "Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас, фаза 2“, позиция 2 "Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив – Бургас“.

Внасят: заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията;

министърът на регионалното развитие и благоустройството

13. Проект на решение за обявяване на имоти - частна държавна собственост, за имоти - публична държавна собственост, и за отнемане поради отпаднала нужда от Министерството на отбраната правото на управление върху тях.

Внасят: министърът на отбраната;

министърът на регионалното развитие и благоустройството

14. Проект на решение за обявяване на имот - частна държавна собственост, за имот - публична държавна собственост.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

15. Проект на решение за безвъзмездно предоставяне за управление на част от имот - публична държавна собственост, на Българската агенция по безопасност на храните.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

16. Проект на решение за обявяване на имоти - публична държавна собственост, за имоти - частна държавна собственост, и за даване на съгласие за премахването им.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

17. Проект на решение за одобряване проект на програма за сътрудничество в областта на висшето образование и науката между Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на културата и иновациите на Унгария за периода 2022 - 2024 Г.

Внася: министърът на образованието и науката

18. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република българия в заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), проведено на 4 октомври 2022 г. в Люксембург.

Внася: министърът на финансите

19. Проект на решение за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 2 от Закона за подземните богатства неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали - мрамори, от находище "Делчевото – 2“, участък "Делчевото - 2 Юг“, разположено в землището на с. Горнослав, Община Асеновград, област Пловдив, на "Запрянови – 03“ ООД - Асеновград.

Внася: министърът на енергетиката

20. Проект на решение за одобряване проект на Закон за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите.

Внася: министърът на икономиката и индустрията

21. Проект на решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на закона за медицинските изделия.

Внася: министърът на здравеопазването

22. Проект на решение за одобряване проект на Закон за изменение допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър.

Внася: министърът на правосъдието