Не бих приел покана за участие в редовен кабинет. Това каза пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев във връзка с политическата криза, предаде репортер на "Фокус"

Относно възможността за трети служебен кабинет премиерът заяви, че всичко зависи от волята на политиците, а след това от решението на президента за това какъв да бъде съставът. 

"Трети служебен кабинет, ако бъдат изчерпани всички възможности, е в ръцете на президента Радев. Той ще определи състава. Аз се надявам, че разумът ще надделее и политиците ще намерят допирните точки за решаване на проблемите на гражданите", каза той.

На въпрос как вървят преговорите за предоговаряне на ПВУ в частта, свързана с енергетиката, служебният министър-председател каза, че разговорите продължават, а на 20 април Росен Христов ще бъде отново в Брюксел, за да обсъду възможностите с представителите на Европейската комисия. 

"Още през февруари, след решението за предоговаряне на ПВУ в частта енергетика, започнахме разговор с ЕК. Министър Христов беше миналата седмица в Брюксел за разговори. Следващите разгвори са насрочени за 20 април, така че ние ще бъдем готови с всички бележки, които бяха дадени от страна на ЕК, по начина по който биха искали да видят ПВУ", заяви Донев.