Ще надградя всяка работеща инициатива в Министерството на икономиката и индустрията като в своите действия ще се движа изцяло от законовите разпоредби и ще бъда безкомпромисен към всяко нарушение. Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията по приемане на управлението на институцията, съобщиха от министерството. Той подчерта, че ще работи в тясна връзка с бизнеса и синдикатите, а ключов приоритет за него е прозрачността и диалогичността.

“Първостепенна задача ще бъде да подготвим икономиката за тежката зима, която предстои“, каза Никола Стоянов. По думите му най-добрите решения ще бъдат търсени в тясна координация с работодателските и синдикалните организации. "Газови доставки, цени на горива, растяща инфлация. Това са големите предизвикателства, които заплашват всяка компания и всеки семеен бюджет“, допълни той.

Никола Стоянов подчерта, че всяка криза е и възможност и ще работи така, че въпреки всички предизвикателства, българската икономика да бъде по-конкурентоспособна, а страната ни по-привлекателна за чуждестранните инвестиции.

Вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова представи свършеното от нея като министър на икономиката и индустрията и пожела успех на нейния наследник. Двамата бяха единодушни, че контролните органи трябва да работят максимално ефективно в условията на засилваща се инфлация, за да спрат всеки опит за спекула.