Служба "Военно разузнаване“ беше домакин на Международна конференция относно средата за сигурност в страните от Западните Балкани. Това съобщиха от пресцентъра на Служба "Военно разузнаване". 

Директорът на Службата бригаден генерал Венелин Венев откри форума и заяви, че събитието се провежда в отговор на необходимостта от информационно осигуряване по обстановката в Западните Балкани на висшите военни и държавни органи за вземане на решения в Евроатлантическата зона.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков приветства участниците и подчерта, че въпреки очакванията за положително развитие на процесите в региона, обстановката остава динамична и периодично се наблюдават явления, налагащи засилване на вниманието към страните в него.

По време на конференцията бяха обсъдени предизвикателствата пред сигурността и перспективите за развитие на обстановката в Западните Балкани в контекста на руската инвазия в Украйна.

Събитието се проведе в периода 05-07 октомври в София и събра над 70 представители на разузнавателни организации на страни-членки и партньори на Алианса, както и структурите на НАТО и ЕС.