Движението в района на пътнотранспортното произшествие, възникнало тази сутрин в района на 26 км на автомагистрала "Тракия“ в посока Пловдив е напълно нормализирано. До приключване на действията по обработване на пътния инцидент и изместване на автомобилите движението бе ограничено само в изпреварващата лента и се регулираше от екипи на сектор "Пътна полиция“, информира ОДМВР-София.

Припомняме, че към 9.35 часа тази сутрин бе получен сигнал за пътен инцидент без пострадали между лек автомобил с прикачена каравана и товарен автомобил. На място водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите им са отрицателни.

На виновния водач са съставени два акта: за пътния инцидент по Закона за движение по пътищата и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

От днес вече е възстановено и движението в платното в посока София между 20-и и 21-и км на автомагистрала "Тракия“. Поради ремонт на селскостопанския подлез от 8 май трафикът преминаваше двупосочно в платното за Бургас.

Екипите на ОДМВР-София подпомагат и контролират трафика по всички основни пътни артерии на обслужваната територия.