Необходимо е отново да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка, но без популистка истерия. Това изтъкна министърът на правосъдието Атанас Славов пред журналисти след като бяха обнародвани в "Държавен вестник" промените в Закона за домашно насилие

"В Законопроекта за защита от домашно насилие, който беше подготвен в Министерството на правосъдието, проблемът с насилието по време на интимна връзка, която не е обаче съжителство, беше поставен. За съжаление, два поредни парламента този въпрос беше изкаран от Законопроекта и не беше приет", заяви министърът.

"Считам за необходимо в тази ситуация отново да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка, като не допуснем този път популистката истерия да замъгли ясните законодателни цели. Ако имаше такава уредба жертвата можеше да потърси защита, включително и с ограничителна заповед, каквато в момента приетият закон не предвижда. Много е важно, когато става дума за домашно насилие да не използваме популистки аргументи, да не развихряме някакви истерии, свързани с джендър идеологията, а наистина да се грижим за жертвите и да се опитваме да ги защитим максимално", поясни още Славов.