Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се отказа от депутатското си място. Това става ясно от решение взето на днешното заседание на ЦИК и публикувано на страницата им. 

На днешното заседание на ЦИК е било прието заявлението на Трифонов, с което той се отказва от мястото си в Народното събрание. Решението е било прието с 12 гласа "за" и 1 "против". 

Слави бе депутат за последно в 45-то НС, но тогава взимаше участие в заседанията онлайн заради пандемията от COVID-19. Тогава ПГ на "Има такъв народ" бе втора политическа сила.

Цялото решение: 

С Решение № 1898-НС от 06.04.2023 г. Станислав Тодоров Трифонов е обявен в списък А на кандидатската листа на партия "Има такъв народ“ в Първи изборен район – Благоевградски, и в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски. Подаденото заявление следва да се счита като заявление от Станислав Тодоров Трифонов да бъде заличен от обявения списък А и да не бъде обявен за избран за народен представител.

Въз основа на подаденото заявление от Станислав Тодоров Трифонов същият следва да бъде заличен от списък А на партия "Има такъв народ“ в Първи изборен район – Благоевградски, и в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски.