Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отново направи коментар на политическата ситуация в страната в профила си във Facebook

Ето какво написа той:

На така наречената “политическа класа" и на така наречените “политици", които са част от нея, много им харесва да бъдат такива, каквито са. Няма значение от коя партия са.

Защото повечето от така наречените “политици" са хора, които освен че нямат никакъв морал, на всичкото отгоре са и хора, които не могат да произведат и две палачинки. И бидейки такива, и бидейки политици, те сега дават интервюта, говорят мъдро, оперират с власт и най вече с пари - с вашите пари.

И могат спокойно с позата на много отговорни да консумират слава и да консумират от вашите пари, тоест да крадат.

И как очаквате на такива хора да им харесва идеята за президентска република?

Затова ще поясня следното: Президентските републики никъде не ликвидират парламентаризма. Напротив - в една президентска република парламентът има много голяма стойност, защото контролира властта на президента.

За пример вижте държави като Франция, Полша, Кипър и други. Това са държави членки на ЕС.

Това не ги прави недемократични и неуспешни - напротив. Сегашните политици, които говорят против президентската република са ходили във Франция и знаят, че лъжат. Просто не искат суверенът да им вземе цялата власт и обективно да я раздели между президентството и парламента. И като ми говорят за еднолична власт, 11 години управлението на Бойко Борисов какво беше? Еднолична власт на министър-председателя, с която се съобразяваха всички власти. Та нали за това сега ГЕРБ са токсични?

Така че случаят със сегашната политическа власт, която говори против президентската република е като историята за крадеца, който крещи “Дръжте крадеца".