Няма да се коалираме с никого на предстоящите избори. Няма да има такава коалиция, тя е невъзможна. Предпочитам професионалистите да кажат какъв ще е резултатът от изборите. Имам още време, за да преценя дали аз ще се кандидатирам за депутат. Това каза на пресконференция лидерът на ИТН Станислав Трифонов, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Ако влезем в следващ парламент, ще направим всичко възможно да е работещ, а не като този сега. Смятам, че промяната в резултатите на ИТН е свързано с неудовлетворени очаквания, които е имало към това, което хората са ни възложили. Нямахме възможност да направим правителство, когато спечелихме изборите, защото партиите, с които можехме да се коалираме – отказаха", уточни той. 

"Съвпадение е, че и "Възраждане" правят референдум. Има си процедури и те съвпаднаха", категоричен бе Трифонов. 

По думите му държавният глава Румен Радев няма нищо общо с идеята на ИТН за инициираната от тях подписка за свикване на национално допитване за промяна на формата на управление на страната - от парламентарна в президентска република.

"Не сме водили разговори по отношение на тази наша идея. Тя касае нашата представа за мажоритарни избори", поясни лидерът на ИТН, уточнявайки, че президентската република е най-висшата форма на мажоритарния вот.