Съвсем скоро селектираха "WIRED" за един от най-престижните фестивали за танц в Европа – Aerowaves, и в края на април ще представя спектакъла в Дъблин. 

Представлението "WIRED" е танцов соло пърформънс на хореографа и режисьор Деян Георгиев. Той е селектиран в топ 20 от над 700 спектакъла в престижния фестивал. В спектакъла човекът е на фокус. Най-общо казано е опит за намиране на първоизточника, отговорен за личното ни оплитане. Затова се казва и "СВЪРЗАН", обясни Зайкова. Това каза актрисата и театрален мениджър Славена Зайкова в предаването "Човекът на фокус" на медията ни. 

Тя посочи, че в сферата на културата съществува огромна пропаст между приходната и разходната част на културните институции.

"Има механизми, през които може да се намери финансиране от държавата, но като цяло те са малко", допълни Зайкова. 

За изграждането на декора на "WIRED" тя обясни, че са се възползвали от метода краудфъндинг. "Бях изключително изненадана колко бързо стана, защото един проект може да се подготвя тричетири месеца, а ние можем да пуснем този краудфъндинг за един час. До момента 4% от сумата е събрана. Тръгнахме в тази посока, защото сме притиснати от времето", обясни Зайкова.  

Живко КРЪСТЕВ