Искаме да има по-стабилни доходи за българските граждани. Прекалено много обедняхме в последно време. Трябва да променим ДОД - ние единствени в ЕС имаме данък десятък (плосък) върху доходите на хората. Най-нископлатените работници плащат много повече от другите. Би трябвало да бъде въведен необлагаем минимум върху МРЗ и подоходно облагане на работещите. Това каза пред NOVA News Йоанис Партениотис - вицепрезидент на КТ "Подкрепа".

По думите му има и недофинансиране на много администрации. "ДНСК и НАП са пример, не доплащаме с достатъчно средства тези, от които зависи приходната част на бюджета. Задължени сме да внедрим Директивата за достойните доходи. Вече сме направили първата стъпка - промяна на определянето на МРЗ - 50% от средната. Би трябвало през тази година с приемането на бюджета, да се преосмисли нивото на минималната заплата - да е около 900 лева. 80% трябва да покритието с КТД в икономиката на страната", коментира той.

Според него чрез отраслов КТД отделните браншове вдигат сами минималната заплата. "Българите се уморихме на всеки 4 месеца да ходим и да избираме едни и същи хора. Крайно време е политическият егоизъм да бъде оставен на заден план и да се погледне малко по-отговорно на бъдещето на държавата и гражданите. Един от големите ангажименти на служебния кабинет е до края на април да предложат на депутатите проектобюджет. От 3 години  наблюдаваме влизане от криза в криза - от пандемията през войната в Украйна и политическа криза", посочи Партениотис.