"ПП и ДБ влязоха в танца на ББ. Той им каза: "Предложете кабинет". И те му предлагат, дават му възможност да го отхвърли. ПП и ДБ направиха нещо, за което не съм смятал, че е възможно – направиха Бойко Борисов да изглежда разумен политик".Това заяви в предаването Александър Симов от БСП.  

"В уникална ситуация сме. Нямаме политически послания, които да коментираме, има само модели за поведение в "джунглата". Буквално на третия ден след изборите сме свидетели на животински флирт между първата и втората политическа сила", още коментира Симов. 

"Изводът, който можем да си направим, е, че гледахме театър. Нито първата, нито втората сила искат да направят правителство", смята той.

Според Симов БСП, които са с 23 депутати, знаят своето място. "В последните 4-5 парламента БСП е гласът на разума. БСП единствена последователно повтаряше едни и същи неща", категоричен е Симов.

Той отхвърли потенциалната възможност за коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, съобщиха още от NOVA.

"Никой никога не е говорил подобно нещо. На етап сме, в който коалициите са невъзможни. Ако можем да си представим някакъв сравнително позитивен изход, то може би някакъв оптимален вариант е, ако се постигне съгласие за експертен кабинет, със стриктно ограничен мандат, с конкретни задачи. Според мен по-скоро няма да има такова", допълни Симов.

"И първата, и втората политическа сили вероятно ще предложат правителство на малцинството, за да могат да се изкарват жертви в следващата кампания", смята още той.