"Съседите отгоре“ представя една общочовешка ситуация, в която всички, щем – не щем, участваме. Това каза актрисата Силвия Петкова в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Пиесата е на Сеск Гай. Режисьор на представлението е Емил Марков, а Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в ролята на главните герои.

Пиесата е за темите табу, за това доколко можем да сме разкрепостени и доколко обществото трябва да знае това. "Всички герои в тази пиеса имат виждания за темите табу. Едните ги отричат, другите ги приемат. Едни по-консервативни хора се сблъскват с разкрепостеното виждане и освободеността на едни други хора и от това се поражда конфликт. Ситуацията е изключително приятна, смешна, забавна и в крайна сметка сериозна и с много дълбоко послание“, разказа Силвия Петкова.

Представлението може да бъде видяно на летните сцени на повечето големи градове: на 12 юни – в Плевен, на 21 юни – във Варна, на 24 юни – в Карлово.

На 27 май в Античния театър в Пловдив Силвия Петкова ще вземе участие в спектакъла "За любовта...Честит рожден ден, Цветана!“ по текстове на драматурга Яна Борисова. "Тази година сме я посветили на 80-годишния юбилей на Цветана и най-грандиозен според мен е спектакълът на 27 май. На тази сцена ще излезе една плеяда от изключителни актьори в нейна чест, за да сподели тези прекрасни текстове“, допълни актрисата.