Такава буря в Персийския залив е незапомнена. Проблемът в момента е на летището и се състои в това, че има много хора с изпуснати самолетни връзки. Иначе Дубай е на 90% възстановен.

Това каза по bTV шеф Силвена Роу за потопа, преминал преди дни в емирството. Тя обясни, че е успяла да пристигне в арабската държава с 6 часа закъснение на единствения полет, осъществен след бурята.

"Цялото летище е сухо, но на места има пясък, въздухът е много свеж след този дъжд. Има затворена магистрала, затова няма коли и е много спокойно. По някои улици има изоставени мазерати, ламборгини и какви ли не, които са заседнали по време на наводнението.

Вече централен Дубай е добре, но в периферията не е така. Но при такава голяма буря каквато и инфраструктура да има, тя няма да издържи.

Няма начин тази кошмарна буря да е от засяване на облаци. Вярно е, че засяват, но по малко и винаги предупреждават. Тук се строи с рани покриви, но сега има много задържана вода. - явно трябва променят нещо. Аз съм от 10 г. в Дубай и усещам промяна в климата", допълни шеф Роу.