В операцията "Бяло" бяха иззети над 10 хиляди дози наркотици, като палитрата е разнообразна – марихуана, кокаин, метамфетамини и дизайнерска доза. Това каза на брифинг пред журналисти говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщи репортер на Агенция "Фокус“.

"Това са вероятно и над 10 хиляди дрогирани шофьори, които са потенциални убийци по българските пътища", каза още Милева, като добави:

"Прокуратурата се подготвяме за тази акция повече от месец. Резултатите надхвърлиха очакванията ни. В качеството на обвиняеми са над 400 лица, 254 са досъдебните производства, а над 300 адреса в цялата страна са претърсени. Над 10 хиляди дози са иззетите наркотици. В автомобил бяха намерени над 100 дози и 2700 стръка марихуана" 

Открити са над 10 оранжерии за отглеждане на наркотици. Наркомафията не трябва да бъде спокойна. Акцията продължава и това е начинът да се преборим за нашите деца, стана ясно от думите на Милева.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров допълни, че над 1500 са претърсените училища и райони около тях, над 1400 заведения. По време на акцията са установени и други престъпния - незаконно притежание на оръжие, кражби. 

"По време на действията по разследването, станахме свидетели как беше задържан 17-годишен ученик, който продаваше дрога на своите съученици за 50 лв. на едно хапче. Затова сме тук с колегите от МВР, надяваме се нашата съвместна дейност да продължи, защото общият враг е престъпността и нашата отговорност е обща", каза още Сийка Милева.