Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България - умерен вятър от североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°, прогнозират от НИМХ.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за май.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има мъгла. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 20°-23°. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 55 мин. и залязва в 20 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 57 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 46 мин. и изгрява в 23 ч. и 21 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние.