През нощта над Югозападна България ще има ниска облачност, а на места в Горнотракийската низина и покрай Дунав – мъгла. В останалите райони ще преобладава ясно време, съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 3° и 2°, в София - около  1°.

В петък преди обяд на отделни места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина все още ще има мъгли, но видимостта бързо ще се подобрява и в цялата страна ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Ще е топло, с максимални температури между 12° и 17°, в София - около 12°. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 13°-17°. Температурата на морската вода ще е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по билата видимостта временно ще е намалена. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 0°.

През последния ден на тази и първия ден на новата година времето ще се задържи сравнително топло за периода, с минимални температури предимно между 0° и 5° и максимални - между 11° и 16°. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт.

В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, в повечето места след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево.

Трайна мъгла ще се задържа на места в Дунавската равнина и югоизточните райони; там дневните температури ще остават по-ниски, 6°-9°. В планинските райони ще бъде слънчево. В новогодишната нощ вятърът ще е слаб, от запад-северозапад, временно ще стихва.

Ще има разкъсана облачност, над много райони до ясно време; на места в равнинната част от страната след полунощ видимостта ще започне да намалява. Към полунощ температурите ще са между 2° и 7°.