Читател на "Фокус" се свърза с редакцията ни, за да разкаже за изключително неприятен инцидент от днес сутринта. Даваме му думата:

"Както вече влизащите в София знаят, в края на АМ "Тракия", преди "Църна маца", има ремонт и там магистралата се "събира" в една лента. Днес на влизане в София обаче се разигра следната случка. Всички шофьори чинно спазваха ограничението и пътната сигнализация и в колона по един се придвижваха в активната лента. Имаше 3-4 джигита, които прелитаха от дясно в аварийна лента.

В един момент застанах с автомобила си така, че да принудя джигитите в аварийната да карат след мен, като имах готовност, ако има автомобил със специален режим на движение да я освободя, наблюдавайки през цялото време задното огледало. На момента зад мен пристигнаха две "100-годишни" БМВ-та с огромни претенции. То не беше свирене, пресвяткане и т.н. Разбира се не им позволих да преминат, газейки аварийната и с това закона.

Когато ограничението приключи и се върнахме в трите ленти, едното от въпросните БМВ-та, с шофьора от снимката, започна да ме засича в опит да ме удар, да набива спирачки пред мен и т.н. Изравних се в един момент с него, свалих си прозореца и му предложих да спре, за д ами обясни претенциите си. Започна да ми обяснява, че звъни на 112. Отвърнах му чудесно, спри да ги изчакаме заедно и да обясниш защо шофираш в аварийна лента, на което той ми отвърна, че това е свободна лента и може да си кара спокойно в нея. Аз му обясних, че не е това предназначението на аварийната лента и отново го призовах да спре, да изчакаме 112, за да се изчистят недоразуменията, но дивият селяндур разбира се избяга", завършва разказа си нашият читател.