Жертва на насилие на пътя е станала съпругата на капитана на баскетболния отбор на колички Николай Ваклинов. За това съобщи той във фейсбук, а полицията вече работи по сигнала, научи "24 часа".

В събота вечерта, когато снегът започна да вали в София, дамата е в колата си и прави маневра, за да се престрои на завой. В същото платно с висока скорост се движи опел. Шофьорът решил, че го засича. Блокирал пътя й и слязъл от возилото. Започнал да псува и заплашва.

"Опитах да се извиня, че ако съм направила нещо, то е заради лошите метеорологични условия, въпреки че карах много бавно, с необходимите сигнални светлини. Той се приближи и счупи с юмрук страничния ми прозорец и огледалото", разказва жената. 

Стъклата се пръснали и я наранили. Нарязали лицето и ръцете й. След това нападателят се качил в колата си и избягал. Жената е подала сигнал веднага. От Бърза помощ промили раните й, а полицаите записали номера на колата, в която е бил агресивният мъж. 

"Споделям това, защото такива актове трябва да се наказват. Моля всеки, който има такива случаи да търси справедливост", пише съпругата на Николай Ваклинов.