Анализът, който министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков представи на пресконференция в сряда е “спукал магистралния балон". Това заяви той в предаването “Денят на живо" по NOVA NEWS. 

Целта на пресконференцията е била да представи какво е състоянието на пътищата у нас, според анализът на МРРБ. 

“С тези темпове няма да стигнат 35 години да завършим магистралите, които са ни необходими днес", коментира арх. Шишков и заяви, че главният проблем за забавянето на строежите на магистралите е липсата на проекти. За пример той даде АМ “Европа", която “върви със 7 месеца закъснение".

Министърът коментира и газовата връзка с Гърция. “Бяхме амбицирани да се свърши този обект. Цялото правителство имаше ясна концепция. Имахме план за действие и го следвахме всеки ден. Това означаваше нерекъсната и ежедневна работа по този проект", каза той. “Това, което намерихме, беше незавършено строителство и несъбрани документи", заяви още Шишков.

“Нямам обяснение, защо толкова са се бавили. В тези два месеца интензивна работа се налагаше да се обаждаме на фирми, от които са купували изделия, за да искаме сертификати от тях. Част от документите ги нямаше", коментира той.