Няма да има никакви компромиси при изграждането на детската болница. Това каза министърът на регионалното развитие Иван Шишков по време на пресконференция във връзка с Националната педиатрична болница, предаде репортер на "Фокус". 

"Този терен, който избрахме, е в територия, която е много добра, чисто климатично. В близост има минерална вода. Освен това в част от този терен има и изпълнено озеленяване. Възможността за строителство е достатъчно голяма. Няма да има никакви компромиси при изграждането на детската болница. Ще изградим чисто нова болница, тоест сграда, в която няма да правим компромиси", изтъкна министърът.

Той добави, че сградата ще бъде направена по всички съвременни методи.

"Единственият минус в този терен беше, че трябваше да направим едно немалко усилие да водим преговори. Така че Министерството на здравеопазването има ангажимент да бъдат съборени започналите постройки, които са скелети, които нямат никаква функционална и естетическа стойност. Не могат да бъдат използвани по никакъв начин като сгради. Остава ангажиментът на Министерството и на дружеството да се направи едно конкретно и точно задание и реално да се започне проектирането и след това строителството на детската болница", поясни Шишков.