"Пирогов" е институция, а лекарите са ангели. Всякаква намеса на "Пирогов" в политически борби не е приемлива, защото в болницата се лекуват от най-бедния до най-богатия", заяви на брифинг директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, предаде репортер на "Фокус".

По думите му инсинуациите, че "Пирогов" ще фалира са недопустими и политически незрели от устата на министър - човек, който се очаква да оправи здравеопазването.

"Пирогов" е болница на целия народ и хората вече живеят в напрежение дали като дойдат тук ще получат адекватна медицинска помощ и най-доброто, за което са дошли", допълни Димитров.

Димитров заяви, че при встъпването си е внесъл в Министерството на здравеопазването доклад за цялостното състояние на болницата. 

"Имахме един час разговор с Хинков. Обясних му всичко. Това е моят единствен разговор с него. После се видяхме на връчването на наградите "Млади лекари" и едно мероприятие на ВМА. Не съм викан в Министерството", каза още той.

"Хората в "Пирогов" работят под постоянен стрес. С Мустафа Емин нямаше да има скандал, ако хората бяха диалогични. Всеки родител може да допусне грешка", допълни той.

"Пирогов" ще заведе колективен иск за обида, упование на авторитета срещу министър Хинков.

От своя страна здравният министър Христо Хинков заяви, че не прави циркове, а си върша работата.