"Напълно възможно е да увеличим резултата си на изборите, защото централният лъч на ДПС обикаля всички избирателни райони. Получаваме много добри отзиви. Избиратели, които традиционно не гласуват за нас, споделят, че единствената партия, която е способна да ни изведе от сегашните кризи, е ДПС! Което ни навежда на мисълта, че е възможно да увеличим подкрепата си от страна на българските избиратели извън твърдото ядро на ДПС!“.

Така отговори Сезгин Мехмед, председател на Младежкото ДПС, на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Остават 2 седмици до изборите, ДПС води своята системна кампания, обхождайки всички райони, ще имате и гласоподаватели от чужбина. Какъв ще бъде вашият резултат? Засега социологията предвижда за ДПС вдигане с още едно място нагоре в класацията и увеличаване на народните представители. Възможно ли е това и ако да – защо?“.

Сезгин Мехмед заяви, че участвайки в политиката ДПС никога не е губило връзката със своя избирател! ДПС се опитва дневния ред на българските граждани да стане дневен ред на Народното събрание! Той бе категоричен: "В последно време тази връзка се загуби рязко и виждаме, че политиките не отговарят на дневния ред на българските избиратели и граждани. Разбира се част от тази политика трябва да бъде насочена към младите хора. Бъдещето е на технологиите и изкуствения интелект. Много от така наречените механични професии ще изчезнат и младите хора трябва да бъдат насочвани към друг тип отношения на пазара на труда!“.

С какво ще надгради ДПС, ако, както вие многократно заявявате като партия, ДПС влезе в управлението?“, попита Беновска. Сезгин Мехмед отговори, че от гледна точка на днешното управление онова, с което ДПС ще надгради, е да осигури стабилност! Той продължи: "Инвестициите са възможни тогава, когато в една държава има политическа стабилност! Онова, което ДПС може да гарантира, е на базата на диалог, отговорност и разум да се постигне тази политическа стабилност, за да може държавата ни да стане място, където инвеститорите да чувстват гаранция за техните инвестиции!“.

Сезгин Мехмед заяви, че е крайно време България да има редовно правителство, което да заложи в основата си политиките, които да изведат държавата от тази тежка икономическа криза. "Тоест, това е може би първия и най-важен приоритет на ДПС – диалог, диалог, диалог! Консолидация, консолидация, консолидация в името на България?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: "Ние сме на прага на поредните предсрочни парламентарни избори, които можеха да бъдат спестени на българските граждани, ако имаше диалог в предишното Народно събрание! Необходимо е да водим онази най-правилна политика, която да бъде политика на българските граждани, така че да можем да отговорим на техните изисквания! Да спрем увеличаващата се инфлация, поне да не бъде в галопиращи размери! Да направим така, че българският избирател и българският гражданин да не обеднява и като държава да поставим основата на едни сериозни инвестиции, които могат да изведат страната ни от икономическата криза!“.