"Ани си е малката ми сестра, животът й бе отнет. Искам да има правосъдие за нейния живот и живота на Явор – двама ценностни души". Това каза в ефира на "Здравей, България" Марина, сестрата на момичето, убито при катастрофа на бул. "Сливница".

"Ани и Явор бяха чисти души, винаги усмихнати, спокойни, искащи да помогнат, да направят нещо за всеки. С цял един живот пред тях, с много планове и амбиции, живот, който им беше отнет и то по много нелеп начин", каза Марина.

"Дори и да е бил заслепен шофьорът, не мога да разбера как оправдава това скоростта, с която се е движил. Заслепен ли намаляваш скоростта и спираш. А на всички камери се вижда как прелита през булеварда", коментира Марина. "Знам, че е тежко и за неговото семейство, но тяхното момче е живо и те могат да го прегърнат, на нас тази привилегия ни беше отнета", каза още Марина.

Ани и Явор се познавали от деца, танцували заедно и били заедно. След това всеки продължил по пътя си. Но така се случило, че в крайна сметка се събрали през 2019 г., след като Ани си дошла от Франция.

По време на пандемията през 2020 г. Ани решава да се върне у нас и да построи живота си с Явор. В България отворила студио за татуировки.

"Млади и амбициозни хора, които имаха много да дадат. Допреди 1-2 седмици разменяхме снимки за булчински рокли", каза Марина.  

Тя е категорична, че на 18 г., един човек е пълнолетен и отговорен и трябва да си понесе последствията.

"Щом е имал силата да кара с такава скорост, сега да има силата да излежи това, което трябва да излежи", каза Марина.  

"Искам да помним широките им усмивки са в слънцето, което ще ни топли, любовта им ще е във всяка глътка въздух, за да ни напомни, че това е най-важното – да обичаме и да бъдем обичани", каза Марина.